Εκδρομή στη Λευκάδα 2017-11-28T13:37:01+00:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εκδρομή στη Λευκάδα

Σε μικρή απόσταση από την Πάλαιρο βρίσκεται το υπέροχο νησί της Λευκάδας, το μοναδικό νησί στην Ελλάδα με οδική πρόσβαση. Η απόστασή του γνωστού και ως «στεριανού νησιού» από την Αιτωλοακαρνανία είναι μόλις πενήντα (50) μέτρα και η σύνδεσή τους πραγματοποιείται με πλωτή γέφυρα.

Η Λευκάδα, με πληθυσμό 23.000 κατοίκων, αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου. Μαζί με τα περίφημα πριγκηπονήσια της Λευκάδας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το Μεγανήσι και ο Κάλαμος, αποτελεί έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο.

Το τοπίο κατακλύζεται από τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, συνδυάζοντας τις ομορφιές της θάλασσας και του βουνού. Το νησί είναι κατάσπαρτο από αμπέλια, ελιές, κυπαρίσσια, πεύκα και δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Προορισμοί & αξιοθέατα

Η πόλη της Λευκάδας, το κοσμοπολίτικο Νυδρί με τον διάσημο Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάσση, ο Άγιος Νικήτας, η Καρυά και τα Σύβοτα αποτελούν λίγους μόνο από τους προορισμούς της Λευκάδας τους οποίους μπορέιτε να επισκεφθείτε.

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας που δεσπόζει στην είσοδο του νησιού, αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα, καθώς και πρότυπο οχυρωματικής τέχνης.

Η Μονή της Φανερωμένης αποτελεί το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.  Βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από την πόλη της Λευκάδας, σε απόσταση 3 χλμ. απ’ αυτήν. Η Παναγία είναι η πολιούχος του νησιού.

Η Καρυά αποτελεί το κεφαλοχώρι της ορεινής Λευκάδας με μακραίωνη ιστορία. Είναι φημισμένη για τα περίφημα κεντήματα και υφαντά που κατασκευάζουν οι γυναίκες της περιοχής.

Σε κάθε μέρος της Λευκάδας, αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα της λευκαδίτικης κουζίνας όπως το μπουρδέτο, η μαριδόπιτα, ο μπακαλιάρος μπιάνκο, το φρυγαδέλι και φυσικά οι παραδοσιακές πίτες.

Οι μοναδικές παραλίες της Λευκάδας

Μαγευτικές παραλίες γεμάτες χρυσή άμμο, αστραφτερά βότσαλα & βαθιά μπλε και τιρκουάζ νερά περιμένουν τους εκδρομείς της Λευκάδας.

Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, κατακτώντας τις καρδιές του παγκόσμιου τουριστικού κοινού.

Ξεχωριστές παραλίες της Λευκάδας είναι επίσης οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα, τα Πευκούλια, ο Μύλος και ο Γιαλός.