Πάλαιρος 2017-11-28T13:32:35+00:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πάλαιρος

Το Thalassa Hotel & Spa είναι χτισμένο στην όμορφη και γραφική κωμόπολη της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας που φημίζεται αφενός για τις υπέροχες αμμουδιές της, αφετέρου για την πλούσια ιστορία και τα αξιοθέατά της.

Η Πάλαιρος, που μέχρι το 1928 ονομαζόταν Ζαβέρδα, ανήκει στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και αγκαλιάζεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται ανάμεσα από τον Μύτικα και την Βόνιτσα, ενώ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την Λευκάδα, 100 από το Μεσολόγγι και 350 από την Αθήνα.

Η πόλη διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης, προσφέροντας πληθώρα επιλογών σε γραφικά ταβερνάκια, καφετέριες, μπαρ, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.

Στην σύγχρονη μαρίνα της Παλαίρου φιλοξενούνται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ στο γραφικό λιμανάκι δένουν μικρότερα σκάφη και οι βάρκες των ψαράδων.

Οι πεντακάθαρες αμμουδιές της με τα καταγάλανα νερά την καθιστούν αγαπημένο προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Μερικές από τις δημοφιλέστερες επιλογές πλαζ είναι το Βαρκό, το Βαθυαβάλι, το Ποταμάκι και η Πογωνιά.

Φυσικά η Πάλαιρος, λόγω της τοποθεσίας της, προσφέρεται και σαν ιδανική βάση για αυθημερόν αποδράσεις στη Λευκάδα και τα γύρω νησάκια.

Με την ιστορική κληρονομιά της Αρχαίας Παλαίρου

Η σύγχρονη Πάλαιρος αποτελεί φυσική συνέχεια της αρχαίας πόλης, μίας από τις πιο φημισμένες στην Αρχαία Ελλάδα.

Με την επίσκεψή σας στο Thalassa Hotel & Spa έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε όχι μόνο τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και τις πλούσιες παροχές μας, αλλά και να περιηγηθείτε στη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει στην τοποθεσία η αρχαία πόλη της Παλαίρου, αλλά και οι 4 χιλιετηρίδες αδιάκοπης συνέχειας της πόλης.

Η ιστορία της Παλαίρου ξεκινά από την Μυκηναϊκή περίοδο. Απόδειξη γι’αυτό είναι τα τείχη της πόλης που διασώζονται μέχρι σήμερα και που μέρος τους ανήκει στην 2η χιλιετηρίδα π.χ. Το αποτύπωμα τους στην ταυτότητα της πόλης έχουν αφήσει και τα κτίρια της βυζαντινής & μεταβυζαντινής περιόδου που δεσπόζουν στην περιοχή.

Μερικά μόνο από τα μνημεία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Κάστρο της Κεχροπούλας, ο αρχαιολογικός χώρος της Στέρνας, τα Καστέλια της Πλαγιάς, το Κάστρο του Γρίβα στη Περατιά, το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς, η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου και το Μοναστήρι της Παναγίας της Ρόμβης που χτίστηκε 100 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.